لوگوی بیمه حافظ
  • منو
  • خانه
  • جستجو
  • نقشه سایت
  • English
  • ورود
پرچم ایران
جستجو
    درباره ما
    بیمه حافظ در یک نگاه
    چارت سازمانی
    جایگاه سازمانی
    کاتالوگ سازمانی
    محصولات بیمه
    درمان تکمیلی گروهی
    بیمه اتومبیل
    بیمه مسئولیت
    بیمه مهندسی
    بیمه های خاص
    بیمه آتش سوزی
    بیمه مسافرتی اتباع خارجی
    بیمه باربری
    بیمه حوادث انفرادی
    بیمه عمروسرمایه گذاری
    بیمه انرژی
    خدمات الکترونیک
    ثبت آنلاین بیمه نامه ثالث
    صدور و تمدید آنلاین بیمه نامه
    ثبت آنلاین الحاقیه افزایش تعهدات
    ثبت آنلاین بیمه نامه بدنه
    ثبت آنلاین درخواست صدور بیمه نامه
    تکمیل فرآیند صدور
    تمدید آنلاین بیمه نامه
    صدور آنلاین بیمه نامه آتش سوزی
    صدور بیمه نامه آتش سوزی طرح جامع خانوار
    تکمیل فرآیند صدور بیمه نامه آتش سوزی طرح جامع خانوار
    ثبت آنلاین درخواست بیمه تلفن همراه
    صدور بیمه نامه تلفن همراه
    تکمیل فرآیند صدور بیمه نامه
    ثبت آنلاین درخواست بیمه باربری
    صدور بیمه نامه باربری
    پرداخت اقساط بیمه نامه
    پرداخت اقساط با کد اعلام بدهکار
    پرداخت اقساط با کد ملی
    استعلام نرخ بیمه نامه
    استعلام نرخ بیمه نامه ثالث
    استعلام نرخ بیمه نامه بدنه
    استعلام وضعیت بیمه نامه عمر
    وضعیت سود مشارکت در منافع
    استعلام اندوخته و بازخريد
    استعلام وضعیت و وصول بیمه نامه
    ثبت اعلام خسارت
    اعلام خسارت رشته های مسئولیت
    چاپ بیمه نامه ثالث
    سامانه جامع صدور گواهی حمل باربری داخلی
    صدور بیمه نامه اتباع خارجی
    شبکه فروش و خدمات
    شبکه فروش
    شبکه فروش روی نقشه
    درخواست نمایندگی
    روابط عمومی
    اخبار
    نظرسنجی
    گالری تصاویر
    گالری ویدئو
    تالار گفتگو(پایگاه دانش)
    تماس با ما
    ارتباط با ما
    رایانامه info@hafezinsurance.ir
    پیگیری پیام
    پیامک 300045653
    فرم تقاضای استخدام
    پیگیری درخواست استخدام
    گزارشگری و افشای اطلاعات
    پورتال سهامداران (پذیره نویسی حق تقدم)
  • درباره ما
  • محصولات بیمه
  • خدمات الکترونیک
  • شبکه فروش و خدمات
  • روابط عمومی
  • تماس با ما
  • گزارشگری و افشای اطلاعات
  • پورتال سهامداران (پذیره نویسی حق تقدم)
یکشنبه، 24 اسفند 1399 ساعت 09:04:19
یکشنبه، 24 اسفند 1399 ساعت 09:04:40
روابط عمومی
2124
0
0

چرا احياي مجدد وزارت بازرگاني؟

مصاحبه دکتر محمود دودانگه رئیس هیئت مدیره بیمه حافظ و معاون سابق امور اقتصادي و بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت با روزنامه اعتماد

چرا احياي مجدد وزارت بازرگاني؟

سه پيشنهاد حداقل دستمزد در سال 1400

رييس‌جمهور بيستم اسفندماه، در جلسه هيات دولت به احياي مجدد وزارت بازرگاني اشاره كرد و گفت؛ يك وزير مي‌خواهيم كه به فكر توزيع باشد، توزيع بي‌صاحب است و اين مشكل اصلي ما است. ما كه وزير بازرگاني نداريم اگر مي‌داشتيم و اگر ميان دولت و مجلس همكاري صورت مي‌گرفت، امروز ما روز و نوروز ديگري داشتيم. ما امروز كسي را نداريم كه مسوول خريد و اجناس مردم باشد.
روحاني گفته است: يك وزير داريم كه به فكر صنعت خودش و يك وزير هم داريم كه به فكر كشاورزي خودش است. ما يك وزير مي‌خواهيم كه به فكر زندگي مردم و مصرف مردم باشد، به فكر اين باشد كه توزيع چگونه انجام مي‌شود. توزيع چه مي‌شود؟ توزيع ما بي‌صاحب است و اين مشكل اصلي ماست. اين در حالي است كه دولت در پايان دوره قبل به صراحت اعلام كرد كه وزارت بازرگاني مي‌خواهد و اين لايحه را با دوفوريت به مجلس داد و اين لايحه تا روزهاي آخر مجلس قبل ماند و تصويب شد و به شوراي نگهبان رفت، يك ايراد كوچك وجود داشت كه مي‌توانست در عرض چند ثانيه در مجلس حل شود و نشد و باقي ماند و در اين مجلس هم متاسفانه باقي مانده است.
محمود دودانگه، معاون سابق امور اقتصادي و بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت در اين باره معتقد است؛ هرچند وزارت بازرگاني در ظاهر حذف شده اما همه ماموريت‌ها و وظايف و اركاني كه در وزارت بازرگاني سابق بوده همچنان در اركان وزارت صنعت، معدن و تجارت مشغول فعاليت هستند. دودانگه به «اعتماد» گفت: زماني كه موضوع نظام توزيع به ميان مي‌آيد اين نظام بازيگراني دارد از عرضه‌كنندگان و زنجيره توزيع تا خرده‌فروشان و عمده‌فروشان در اين عرصه فعاليت مي‌كنند اينكه اين زنجيره يكپارچه شود و كارآمدي خود را داشته باشد ارتباطي به اينكه وزارت بازرگاني باشد يا نباشد، ندارد. اين عضو كميسيون اقتصادي مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: هر چند وزارت بازرگاني اسما حذف شده اما همه ماموريت‌ها و وظايف و اركاني كه در وزارت بازرگاني سابق بوده همچنان در اركان وزارت صنعت، معدن و تجارت به فعاليت خود ادامه مي‌دهند و طبيعتا اگر ساختاري كه هم‌اكنون وجود دارد نتوانسته اين زنجيره توزيع را يكپارچه و كارآمد كند پس از احياي وزارت بازرگاني هم نخواهد توانست. او ادامه داد: بخش عمده‌اي از مشكلاتي كه در شرايط فعلي در نظام توزيع وجود دارد به ضعف مديريتي در اين نظام برمي‌گردد و بخش ديگر نيز به مسائل و مشكلات ساختاري كه در اقتصاد ما در سال‌هاي قبل ايجاد شده و در سال جاري نيز ادامه پيدا كرده است. اين كارشناس امور تجاري خاطرنشان كرد: اگر قيمت تمام‌شده و هزينه‌هاي توليد امروز بالاست دلايل متعددي دارد و طبيعتا نمي‌توان انتظار داشت كه توليدكننده محصول مورد نظر ما را با نرخ قبلي توليد كند و اين محصول با همان نرخ‌هاي گذشته در اختيار مصرف كننده قرار گيرد، اينكه قيمت محصولي بالاست به نظام توزيع برنمي‌گردد بلكه موضوعات ديگري در آن دخيل است. او ادامه داد: از جمله اينكه ارز چگونه مديريت مي‌شود؟ يا اينكه سيستم مالياتي چگونه عمل مي‌كند؟ يا سيستم گمركي چگونه فعاليت مي‌كند؟ و حتي نرخ حقوق و دستمزد چگونه تعيين مي‌شود؟ در قيمت تمام‌شده يك كالا حائز اهميت است.
اشكال از نظام توزيع است 
يا سياست‌گذاري‌هاي كلان؟
دودانگه گفت: اين در حالي است كه زماني كه ما در انتهاي زنجيره توزيع مي‌بينيم قيمت محصولي بالاست يا كمبودي در كالايي وجود دارد همه نگاه‌ها به سمت نظام توزيع مي‌چرخد اين در حالي است كه سياست‌گذاري‌هاي كلان در اين حوزه نقش اساسي دارند.
معاون سابق امور اقتصادي و بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: در صورتي كه نرخ ارز، هزينه‌هاي بانكي و نيازمندي‌هاي توليد و تامين مالي بخش توليد به درستي مديريت مي‌شد شايد امروز مي‌توانستيم نظام توزيع را زير سوال ببريم اما مشكلات اين بخش‌ها باعث شده تا نظام توزيع هم نتواند فعاليت خود را به درستي ايفا كند.
دودانگه ادامه داد: اگر ورودي‌هاي نظام توزيع مناسب باشد نظام توزيع در خدمت مصرف‌كنندگان قرار خواهد گرفت و اگر ورودي‌هاي نظام توزيع دچار اختلال شود نظام توزيع اين اختلال را با شدت بيشتري به مصرف‌كنندگان منتقل مي‌كند. آنچه شاهد آنيم اين است كه متاسفانه در حال حاضر ورودي‌هاي نظام توزيع اختلال دارد و نظام توزيع هم به درستي مديريت نمي‌شود و اين تشديد نوسان بر دوش مردم قرار گرفته است. او افزود: به جاي آنكه چالش و مشكل را به سمت احياي وزارت بازرگاني ببريم به سياست‌هاي خود در بخش‌هاي مختلف برگرديم و به مديريت‌هاي مختلف در اين مجموعه بپردازيم و اگر قرار است چنين ساختاري مجدد احيا شود ابتدا بايد بتوانيم حداقل‌هاي لازم را به درستي مديريت كنيم چرا كه در دوره‌هايي كه وزارت بازرگاني هم بود ما بازهم شاهد چنين مشكلاتي بوديم.
الزام بر كوچك‌سازي ساختارها
دودانگه با اشاره به اهميت كوچك كردن دولت اظهارداشت: تبديل كردن دولت به يك نهاد كوچك، چابك و كارآمد يكي از بندهاي قانوني برنامه چهارم مجلس بود كه در دولت نهم نيز اين موضوع پيگيري شد و اقداماتي هم در اين راستا صورت گرفت، طبيعتا اگر بخواهيم وزارت جديدي با عنوان وزارت جديد بازرگاني ايجاد كنيم حتما در تعارض با فلسفه قانون و رويكردي كه در همه جاي دنيا اعمال مي‌شود خواهد بود. او گفت: در همه دنيا به اين موضوع توجه مي‌شود كه دولت تنها در حوزه‌هايي فعاليت كند كه برايش تعريف شده و نه در تمامي حوزه‌ها، متاسفانه در حالي كه وزارت بازرگاني و وزارت صنعت و معدن ادغام شدند اما مشكلي كه وجود دارد اين است كه در دوره پياده‌سازي اين سياست و يكپارچه‌سازي به فكر كوچك كردن اين ساختار نيفتاديم.
او با بيان اينكه تنها عنوان اين دو وزارتخانه يكپارچه شد، تصريح كرد: سياست‌گذاري‌ها، فرآيندها و برنامه‌ها بسيار سطحي رخ داد و اين موضوع برمي‌گردد به مكانيسم يكپارچه سازي كه در طول يك دهه گذشته طي شده و جاي ابهام دارد و اشكلات مختلفي بر آن وارد است. او خاطرنشان كرد: زماني كه سيستم‌ها دچار اختلال مي‌شوند بايد به فكر ايجاد يكپارچگي و وحدت فرماندهي باشيم و با توجه به اينكه مشكلات ناشي از تحريم و كوويد 19 را نيز در كشور داريم، طبيعتا آنچه خيلي مهم است اين است كه يكپارچگي بيشتري را در نهاد دولت ايجاد كنيم تا بتوانيم سياست‌هاي كاملي را اعمال كنيم و به دنبال هزينه‌تراشي نباشيم. دودانگه افزود: در حال حاضر مقطعي نيست كه تشكيلات جديدي ايجاد شود و همان موازي‌كاري‌هايي كه در گذشته بين وزارت صنايع و معادن و وزارت بازرگاني بود را داشته باشيم، آنچه واجب است اين است كه به دنبال وحدت رويه بين وزارتخانه‌هاي صنعت، معدن و تجارت باشيم. او ادامه داد: در سال 1384 و ماقبل آن مجمع بانك‌هاي تجاري ذيل وزارت بازرگاني بود زيرا بانك‌ها بايد بتوانند سرويس‌هاي لازم را به بخش تجاري كشور بدهند و بسياري از زيرساخت‌هاي تجاري ذيل مديريتي وزارت بازرگاني بود اما متاسفانه در حال حاضر اين خدمات بازرگاني كه پشتيبان تجارت كشور است عملا ذيل اين وزارتخانه مديريت نمي‌شوند و تنها اسمي از بازرگاني باقي مانده است. دودانگه تصريح كرد: در اين مدت برخي از ماموريت‌هايي كه به اشتباه از وزارت بازرگاني و وزارت صنعت، معدن و تجارت جديد جدا شد به وزارت كشاورزي منتقل شد و در پاره‌اي موارد برخي از سياست‌گذاري‌ها در بخش‌هاي مختلف وزارت جهاد كشاورزي، وزارت اقتصاد و دارايي و حتي وزارت راه پيگيري مي‌شود و اين موضوع باعث شده كه اين زنجيره نظام توزيع يكپارچه را نداشته باشيم و مشكلات متعددي را در انتهاي زنجيره متحمل مي‌شويم.
چرا احياي مجدد وزارت بازرگاني؟
او گفت: اينكه نظام لجستيك چگونه مديريت شود بسيار مهم است و تنها در حالي كه نظام لجستيك نظام منسجمي داشته باشيم در هزينه‌هاي نظام توزيع تاثيرگذار خواهد بود و مي‌تواند در خدمات نهايي به مصرف كننده نيز موثر باشد.



نظرات
ثبت نظر جدید
 
ارسال نظر
  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین عناوین
تأسیس شركت بیمه حافظ در سرزمین اصلی تأسیس شركت بیمه حافظ در سرزمین اصلی
هوش رقابتی، عنصری مهم و پویا در صنعت بیمه هوش رقابتی، عنصری مهم و پویا در صنعت بیمه
فناوری‌های نوین و صنعت بیمه فناوری‌های نوین و صنعت بیمه
بيمه حافظ بار ديگر در بالاترين سطح توانگري مالي بيمه حافظ بار ديگر در بالاترين سطح توانگري مالي
سیر نزولی زیان انباشته در بیمه حافظ سیر نزولی زیان انباشته در بیمه حافظ
توافق دو جانبه در راستای افزایش ظرفیت نگهداری شرکت بیمه حافظ و در قالب همکاری های مشترک توافق دو جانبه در راستای افزایش ظرفیت نگهداری شرکت بیمه حافظ و در قالب همکاری های مشترک
اصول مدیریت ریسک استاندارد ایزو 31000 اصول مدیریت ریسک استاندارد ایزو 31000
گردهمایی مدیران و روسای شعب برگزار شد گردهمایی مدیران و روسای شعب برگزار شد
10 پل تلسكوپي فرودگاهي کیش با «بیمه حافظ» ایمن تر شد 10 پل تلسكوپي فرودگاهي کیش با «بیمه حافظ» ایمن تر شد
جشن بزرگ بیست و یکمین سالگرد بیمه حافظ جشن بزرگ بیست و یکمین سالگرد بیمه حافظ
مجوز ادامه فعالیت بیمه حافظ در رشته بیمه شخص ثالث دریافت شد مجوز ادامه فعالیت بیمه حافظ در رشته بیمه شخص ثالث دریافت شد
توریست های سوئیسی «بیمه حافظ» را برگزیدند توریست های سوئیسی «بیمه حافظ» را برگزیدند
استحکام فعالیت‌های «بیمه حافظ» و جمعیت هلال احمر استحکام فعالیت‌های «بیمه حافظ» و جمعیت هلال احمر
صنعت بیمه مهار تورم در سال۱۴۰۲ را آغاز کرد صنعت بیمه مهار تورم در سال۱۴۰۲ را آغاز کرد
پیام نوروزی مدیرعامل بیمه حافظ در آستانه سال ۱۴۰۲ پیام نوروزی مدیرعامل بیمه حافظ در آستانه سال ۱۴۰۲
خدمات «بیمه حافظ» در ایام نوروز ادامه دارد خدمات «بیمه حافظ» در ایام نوروز ادامه دارد
فروش آنلاین بیمه نامه شخص ثالث در «بیمه حافظ» کلید خورد فروش آنلاین بیمه نامه شخص ثالث در «بیمه حافظ» کلید خورد
استقرار شعبه سیار صدور و خسارت بیمه حافظ در پلیس راه ماکو استقرار شعبه سیار صدور و خسارت بیمه حافظ در پلیس راه ماکو
«خوبرو» دبیر برتر هیئت رئیسه استانها شد «خوبرو» دبیر برتر هیئت رئیسه استانها شد
شعبه گچساران «بیمه حافظ» افتتاح شد شعبه گچساران «بیمه حافظ» افتتاح شد
اجرای طرح «بخشودگی جریمه وسایل نقلیه موتوری زمینی فاقد بیمه نامه شخص ثالث» در «بیمه حافظ» اجرای طرح «بخشودگی جریمه وسایل نقلیه موتوری زمینی فاقد بیمه نامه شخص ثالث» در «بیمه حافظ»
شعبه «زنجان» بیمه حافظ افتتاح شد شعبه «زنجان» بیمه حافظ افتتاح شد
گام بلند بیمه حافظ در استان زنجان گام بلند بیمه حافظ در استان زنجان
شرکت بیمه حافظ رسما از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شد شرکت بیمه حافظ رسما از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شد
بیمه نامه های منطقه آزاد ارس تجمیع شد بیمه نامه های منطقه آزاد ارس تجمیع شد
گسترش تعاملات بیمه حافظ و شرکت تعاونی ارس گسترش تعاملات بیمه حافظ و شرکت تعاونی ارس
حضور حداکثری بیمه حافظ در مبادی ورودی حضور حداکثری بیمه حافظ در مبادی ورودی
افزایش سرمایه شرکت «بیمه حافظ» تا سقف 3 هزار میلیارد ریال افزایش سرمایه شرکت «بیمه حافظ» تا سقف 3 هزار میلیارد ریال
مجمع عمومی فوق‌العاده بیمه حافظ، فردا برگزار می‌شود مجمع عمومی فوق‌العاده بیمه حافظ، فردا برگزار می‌شود
شرکت بیمه حافظ در آستانه جهشی بزرگ شرکت بیمه حافظ در آستانه جهشی بزرگ
تأسیس شركت بیمه حافظ در سرزمین اصلی تأسیس شركت بیمه حافظ در سرزمین اصلی


پیوندها
  • بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
  • سنهاب
  • پژوهشکده بیمه
  • سندیکای بیمه گران ایران
  • انجمن حرفه ای صنعت بیمه
  • سازمان بورس و اوراق بهادار
  • سازمان منطقه آزاد اروند
  • سازمان منطقه آزاد ارس
  • سازمان منطقه آزاد چابهار
  • اخبار وزارت امور اقتصادی و دارایی
  • سازمان منطقه آزاد انزلی
  • سازمان فرابورس
  • شورای عالی مناطق آزاد
  • سازمان منطقه آزاد قشم
  • سازمان منطقه آزاد ماکو
  • فناوران اطلاعات خبره
  • کارانگر فناوران خبره
زبان ها
  • English
  • العربية
  • Türk
  • русский
.: کلیه حقوق متعلق به بیمه حافظ می باشد.