لوگوی بیمه حافظ
  • منو
  • خانه
  • جستجو
  • English
  • ورود
پرچم ایران
جستجو
    درباره ما
    بیمه حافظ در یک نگاه
    چارت سازمانی
    جایگاه سازمانی
    کاتالوگ سازمانی
    خدمات الکترونیک
    صدور آنلاین بیمه نامه خودرو
    صدور و تمدید آنلاین بیمه نامه
    ثبت آنلاین الحاقیه افزایش تعهدات
    صدور آنلاین بیمه نامه آتش سوزی
    صدور بیمه نامه آتش سوزی طرح جامع خانوار
    تکمیل فرآیند صدور بیمه نامه آتش سوزی طرح جامع خانوار
    پرداخت اقساط بیمه نامه
    پرداخت اقساط با کد اعلام بدهکار
    پرداخت اقساط با کد ملی
    استعلام نرخ بیمه نامه
    استعلام نرخ بیمه نامه ثالث
    استعلام نرخ بیمه نامه بدنه
    استعلام وضعیت بیمه نامه عمر
    وضعیت سود مشارکت در منافع
    استعلام اندوخته و بازخريد
    استعلام وضعیت و وصول بیمه نامه
    چاپ بیمه نامه ثالث
    سامانه جامع صدور گواهی حمل باربری داخلی
    صدور بیمه نامه اتباع خارجی
    دریافت نرم افزار
    اعلام خسارت درمان
    سامانه اعلام و پیگیری هزینه های درمان
    نرم افزار مخصوص گوشي هاي هوشمند
    اعلام خسارت خودرو
    شبکه فروش و خدمات
    شبکه فروش
    شبکه فروش روی نقشه
    درخواست نمایندگی
    مراکز درمانی طرف قرارداد (کمک رسان ایران)
    روابط عمومی
    اخبار
    تقویم
    گالری ویدئو
    تماس با ما
    ارتباط با ما
    رایانامه info@hafezinsurance.ir
    پیگیری پیام
    پیامک 300045653
    فرم تقاضای استخدام
    پیگیری درخواست استخدام
    گزارشگری و افشای اطلاعات
    پورتال سهامداران
  • درباره ما
  • خدمات الکترونیک
  • دریافت نرم افزار
  • شبکه فروش و خدمات
  • روابط عمومی
  • تماس با ما
  • گزارشگری و افشای اطلاعات
  • پورتال سهامداران
چهارشنبه، 29 اردیبهشت 1400 ساعت 15:25:07
چهارشنبه، 29 اردیبهشت 1400 ساعت 16:37:01
مدیریت روابط عمومی
5003
0
0

لزوم مهندسی مجدد صنعت بیمه

ضرورت توجه به بیمه در کشور حادثه‌خیز ایران

لزوم مهندسی مجدد صنعت بیمه

برکسی پوشیده نیست که رونق و توسعه بخش‌های اقتصادی، بدون حمایت‌های مالی و سرمایه‌ای ممکن نخواهد بود، اما در این بین پوشش ریسک‌های موجود در این بخش‌ها ضرورت انکارناپذیر است که همه این امور می‌تواند در مثلث بورس، بانک و بیمه قرار گیرد. به این ترتیب هر چه این سه بازار در تعاملات و تبادلات، نزدیک به یکدیگر فعالیت کنند و همگرایی بین آنها افزایش یابد، بخش‌های مختلف اقتصادی هم در مسیر فعالیتشان از شرایط بهتری برخوردار خواهند بود. عضو سابق شورای عالی بیمه با بیان اینکه بورس، بانک و بیمه سه رکن تامین مالی اقتصاد هر کشوری است در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفت: در کنار حمایت‌های مالی و سرمایه‌ای که باید از پروژه‌های اقتصادی انجام شود، قطعا صنعت بیمه به عنوان یکی از ارکان مهم، می‌تواند نقش تسهیل‌گر و حامی‌ را برای فعالان این بخش‌ ایفا کند. به گفته محمود دودانگه در حال حاضر فعالیت این سه بازار، درهم تنیده شده‌است، بنابراین گسترش همکاری‌های آنها با یکدیگر، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و باید در دستور کار مسوولان قرار گیرد تا آثار مثبت آن مشمول کل اقتصاد کشور شود. رئیس هیات‌مدیره بیمه حافظ، با بیان اینکه بازار پول، بازار سرمایه و بیمه نیازمند سیاستگذاری و برنامه‌ریزی یکپارچه است، اظهار کرد: عملکرد هر یک از این بازارها، بر اقتصاد کشور اثر مستقیم دارد و در صورت عملکرد مطلوب این سه بخش، می‌توان رشد اقتصادی مناسب و پایدار را تضمین کرد، چرا که فرآیند تامین مالی و کاهش ریسک سرمایه‌گذاران به شکل مناسب انجام می‌گیرد.

حضور موثر بیمه در بحران‌های مالی

این کارشناس بر هماهنگی هر چه بیشتر سه ضلع مهم اقتصاد تاکید کرد و گفت: از آنجا که هر یک از سه بازار بورس، بانک و بیمه، شرایط، ویژگی و بازیگران خاص خود را دارند، قوانین و مقررات و همچنین نظارت بر این بازارها، تحت نهاد مشخصی به شکل مستقل انجام می‌گیرد، از این رو لازم است برای هماهنگی و تعامل هرچه بیشتر، یک نهاد تنظیم‌گر بر این سه بازار به عنوان رگولاتور نظارت کند.

وی با بیان اینکه اگرچه پگیری‌ها برای تحقق این مهم همواره وجود داشته است، افزود: اگر این مهم انجام شود، با هم‌افزایی هرچه بیشتر این سه بخش، می‌توان خلأ‌های موجود در بخش اقتصاد را رفع و با سرعت بیشتری در مسیر توسعه اقتصادی گام برداشت.

دودانگه در همین راستا به نقش ویژه بیمه در حوزه اقتصاد اشاره کرد و گفت: صنعت بیمه با توجه به ظرفیت‌هایی که در اختیار دارد، می‌تواند با پوشش ریسک‌های احتمالی و ایجاد اطمینان، یک آرامش نسبی را در بین فعالان اقتصادی و مردم ایجاد کند تا بدون دغدغه و با کمترین نگرانی، به فکر تولید و توسعه سرمایه‌گذاری و... باشند.

به گفته رئیس هیات‌مدیره بیمه حافظ، نوسانات نرخ ارز یکی از چالش‌های مهم و اساسی اقتصاد ایران محسوب می‌شود که ریسک این موضوع فعالان اقتصادی را دست به عصا کرده و نگرانی‌های زیادی را برای آنها به وجود آورده است. قطعا بیمه می‌تواند به همراه ارکان دیگر از جمله بانک مرکزی، دولت و سایر ذی‌نفعان با پوشش ریسک نوسانات ارزی، بخشی از این نگرانی را کاهش دهد. البته حضور صنعت بیمه در این عرصه پیش‌نیازهایی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه این موضوع حتی در رابطه با نوسانات بورس هم مصداق دارد، تصریح کرد: نوسان‌های موجود در بازار سرمایه که ذات این بازار محسوب می‌شود، باعث شده سرمایه‌گذاران برای ورود به این بازار محتاط  عمل کنند. در این بخش نیز در کنار ابزارهای بازار سرمایه، صنعت بیمه نیز می‌تواند به کاهش نگرانی‌های سرمایه‌گذاران کمک کند.

دودانگه افزود: به هرحال بیمه‌ها می‌توانند به جز حفاظت از افراد در برابر زیان‌های مالی و اتفاقات مختلف، خدمات بسیار گسترده‌تر و مهمی ‌در صحنه اقتصاد کشور ارائه دهند و حتی در دوران بحران‌های مالی حضور موثری داشته باشند. 

به گفته وی اگر بیمه مسیر خود را به خوبی طی کند، از دغدغه‌های فعالان بخش‌های مختلف اقتصاد و سرمایه‌گذاران کم خواهد شد. اما به نظر می‌رسد بیمه هنوز نتوانسته نقش خود را به خوبی ایفا کند که این موضوع با توجه به وجود مشکلات و خلأها، در اقتصاد ما کاملا قابل لمس است.

وی بر این باور است: این تفاوت زمانی ملموس و مشهود است که عملکرد صنعت بیمه در ایران را با سایر کشورها مقایسه کنیم. به جرات می‌توان گفت بیمه در تمامی ‌جوامع، بخش جدایی‌ناپذیر فعالیت‌های اقتصادی است و تا زمانی که حضور کامل بیمه نباشد، فعالیتی پا نمی‌گیرد و انجام نمی‌شود.

دودانگه معتقد است: در اقتصادهای پیشرفته؛ روند به گونه‌ای است که در همه فعالیت‌های اقتصادی و همه موضوعات، بیمه نقش مهم را ایفا می‌کند و برای تمامی‌ریسک‌ها محصول و پوشش بیمه‌ای مناسب تعریف شده است که با وجود این شرایط، اگر بخواهیم مقایسه‌ای با صنعت بیمه در ایران داشته باشیم، قطعا ما از وضعیت مناسبی برخوردار نیستیم و پیداست هنوز نتوانسته‌ایم محصولات کافی در بخش‌های مختلف تعریف کنیم و نیاز مردم و فعالان اقتصادی را به شکل درست پاسخ دهیم.

 ضرورت توجه به بیمه در کشور حادثه‌خیز ایران  

به گفته این کارشناس اقتصادی، باید قبول کنیم حادثه‌خیز بودن کشور اهمیت و نقش بیمه را حائز اهمیت کرده است. بیمه می‌تواند در مدیریت بحران بسیار موثر واقع شود، اما این درحالی است که در بسیاری از بخش‌ها همچنان به بیمه اهمیت داده نمی‌شود و تمایلی به خرید پوشش‌های مناسب وجود ندارد.

وی گفت: اغلب مردم، فقط نسبت به خرید بیمه‌‌نامه‌های اجباری همچون بیمه شخص ثالث اقدام می‌کنند و سایر بیمه‌ها در حاشیه قرار دارد و این اصلا اتفاق مطلوبی نیست و این فرهنگ باید جا بیفتد تمامی‌ محصولات بیمه‌ای متناسب با هر ریسک و خطری، نیاز افراد جامعه است و باید حتما خریداری شود.

دودانگه تصریح کرد: ما هنوز نتوانسته‌ایم فعالان اقتصادی و مردم را متقاعد به خرید بیمه‌نامه‌های مختلف کنیم و این موضوع جای نگرانی دارد. در این راستا ضروری است تا تمامی ‌اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها در این حوزه، در راستای تحقق رشد صنعت بیمه در اقتصاد کشور باشد و این محقق نمی‌شود، مگر اینکه جذابیت و تسهیل‌گری لازم را در بیمه‌نامه‌ها به وجود آوریم تا افراد، ترغیب به خرید بیمه‌نامه شوند. رئیس هیات‌مدیره بیمه حافظ در بخش دیگری از سخنانش به بیمه‌های غیراجباری عمر و زندگی اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت این نوع بیمه‌ها در رفاه مردم و توسعه اقتصادی کشور، اما همواره این بخش سرمایه‌های کمتری را توانسته به سمت خود جذب کند. بخشی که از طریق جمع‌آوری حق‌بیمه‌ها، به دلیل فاصله زمانی که بین پرداخت حق‌بیمه و پرداخت سرمایه وجود دارد، می‌تواند برای شرکت‌های بیمه این امکان را ایجاد کند تا به واسطه انباشت سرمایه، وارد سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی شوند.

دودانگه با بیان اینکه اهمیت بیمه‌های زندگی در سایر کشورها موضوعی کاملا پذیرفته شده است، درحالی که در ایران، همچنان در ابتدای راه هستیم، افزود: شاید بحث فرهنگ‌سازی و عدم‌آگاهی از مزیت‌های این بیمه‌نامه در رشد ناچیز بیمه‌های عمر دخیل باشد، اما قطعا وجود مشکلات مالی و تورم از عوامل مهمی‌ است که از جذابیت این نوع بیمه‌نامه‌ها کاسته است. به طوری که افراد ترجیح می‌دهند سرمایه‌ای که دارند را وارد سایر بازارها کنند که  بازدهی بیشتری دارد.

 ارتقای نقش و جایگاصنعت بیمه در اقتصاد

وی یادآور شد: برای بهبود این شرایط لازم است در کلیت اقتصاد، در مورد نقش و جایگاه بیمه، مهندسی مجدد انجام شود تا بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه و سندیکای بیمه‌گران بتوانند نقش خود را به شکل بهتری در عرصه اقتصاد ایفا کنند و در کنار دو بال دیگر بازارهای مالی یعنی بورس و بانک، نقش پررنگ‌تری داشته باشند تا خلأهایی که از این بابت وجود دارد، رفع شود. علاوه بر این، این مهم می‌تواند کمک کند تا ضریب نفوذ بیمه در کشور نیز افزایش یابد.

دودانگه در همین راستا با اشاره به این موضوع که پیش‌بینی شده، تا پایان برنامه ششم توسعه، ضریب نفوذ بیمه به ۷درصد برسد خاطر نشان کرد: تا دستیابی به این مهم فاصله زیادی داریم و هم اکنون شکافی که بین ضریب نفوذ فعلی بیمه و ضریب نفوذ پیش‌بینی شده وجود دارد، نشان می‌دهد صنعت بیمه آن‌طور که باید در کشور جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است.

این کارشناس بر این باور است: صنعت بیمه ایران نیاز به روزآمدی و نوآوری دارد و باید نگاه سنتی که بر این بخش حاکم است از بین برود. عضو سابق شورای عالی بیمه معتقد است: شرکت‌های بیمه در تعامل با بیمه مرکزی، باید محصولات متفاوت، متناسب با نیاز روز جامعه و بخش‌های مختلف اقتصاد تعریف کنند و این انگیزه را در بین بخش‌های مختلف و فعالان اقتصادی و مردم ایجاد کنند که محصولات بیمه‌ای بیشتری به فروش برسد.

وی گفت: شیوع کرونا در بیش از یک سال گذشته با وجود تمامی ‌مشکلاتی که ایجاد کرد اما در عین حال، فرصت بی‌نظیری برای صنعت بیمه بود که بتواند در عرصه فعالیت، باتوجه به محدودیت تردد‌ها، روش‌ها و محصولات جدیدی وارد بازار کند که این موضوع می‌تواند گامی ‌در جهت روزآمدی این صنعت شود.

وی یکی از ضرورت‌های صنعت بیمه را حرکت در مسیر دیجیتالی شدن عنوان و اضافه کرد: دیجیتالی شدن صنعت بیمه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و چنانچه اقدام موثری در این خصوص صورت نگیرد، ضریب نفوذ صنعت بیمه کاهش خواهد یافت.

وی یکی از چالش‌های جدی در مسیر دیجیتالی شدن صنعت بیمه را عدم حمایت از استارت‌آپ‌های بیمه‌ای توسط بیمه مرکزی و وجود انحصار در عرضه نرم‌افزارهای بیمه‌گری دانست و افزود: پشتیبانی ضعیف شرکت‌های عرضه‌کننده نرم‌افزارهای بیمه‌گری یکی از دلایل کندی دیجیتالی شدن صنعت بیمه است. همچنین ساختار بوروکراتیک و سنتی حاکم بر بیمه مرکزی باعث شده فرآیند دیجیتالی شدن صنعت بیمه و عرضه محصولات فناورانه به کندی صورت گیرد، بنابراین حرکت به سمت دیجیتالی شدن صنعت بیمه باید در اولویت شورای عالی بیمه و بیمه مرکزی و همین‌طور شرکت‌های بیمه باشد. در همین چارچوب  نهاد ناظر بر صنعت بیمه باید پیشتاز اشاعه فناوری‌های‌ نوین در این صنعت باشد.

وی در خاتمه به ضرورت ریسک زدایی از اقتصاد کشور اشاره و تاکید کرد: یکی از چالش‌های مهم صنعت بیمه و اقتصاد کشور در شرایط فعلی نگهداری ریسک‌های بزرگ در داخل کشور است که فعال شدن دیپلماسی اقتصادی با دستور کار واگذاری ریسک‌های مختلف به خارج از کشور ضروری به نظر می‌رسد. به گفته دودانگه به دلیل شرایط ناشی از تحریم‌های اعمال شده امکان واگذاری ریسک‌های بزرگ به خارج از کشور وجود نداشته و اقتصاد کشور در معرض ریسک‌های متعدد قرار دارد و لازم است با پیگیری فعالانه دیپلماسی اقتصادی مسیر واگذاری ریسک‌ها به خارج از کشور فراهم شود.

 

 



نظرات
ثبت نظر جدید
→
→ →
→ →
→
ارسال نظر
  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین عناوین
درس‌های بحران شرکت بیمه توسعه درس‌های بحران شرکت بیمه توسعه
شرکت بیمه حافظ با افتخار، بیست‌وسومین سالگرد تأسیس خود را جشن می‌گیرد. شرکت بیمه حافظ با افتخار، بیست‌وسومین سالگرد تأسیس خود را جشن می‌گیرد.
آغاز جشنواره فروش بیمه‌نامه های متنوع شرکت بیمه حافظ به مناسبت سالروز تأسیس آغاز جشنواره فروش بیمه‌نامه های متنوع شرکت بیمه حافظ به مناسبت سالروز تأسیس
روندهای کلیدی برای مسئولین حسابرسی داخلی در صنعت بیمه روندهای کلیدی برای مسئولین حسابرسی داخلی در صنعت بیمه
آینده پژوهی فرصت‌ها و چالش‌های احتمالی صنعت بیمه آینده پژوهی فرصت‌ها و چالش‌های احتمالی صنعت بیمه
بررسی حادثه شناور شهراز بررسی حادثه شناور شهراز
انتصاب رئیس اداره حسابداری مالی در شرکت بیمه حافظ انتصاب رئیس اداره حسابداری مالی در شرکت بیمه حافظ
چارچوب مدیریت ریسک شرکتی (ERM) در صنعت بیمه چارچوب مدیریت ریسک شرکتی (ERM) در صنعت بیمه
انتصاب سرپرست مدیریت بیمه‌های درمان در شرکت بیمه حافظ انتصاب سرپرست مدیریت بیمه‌های درمان در شرکت بیمه حافظ
تفاهم نامه طرح نوروزی فرماندهی پلیس راه ماکو و بیمه حافظ تفاهم نامه طرح نوروزی فرماندهی پلیس راه ماکو و بیمه حافظ
ارائه خدمات بیمه‌ای در ایام نوروز در کلیه شعب بیمه حافظ ارائه خدمات بیمه‌ای در ایام نوروز در کلیه شعب بیمه حافظ
سومین مراسم تئاتر ‌‌و موسیقی جشن حافظ با اسپانسری بیمه حافظ پایان یافت سومین مراسم تئاتر ‌‌و موسیقی جشن حافظ با اسپانسری بیمه حافظ پایان یافت
انتصاب معاون مدیر مالی در شرکت بیمه حافظ انتصاب معاون مدیر مالی در شرکت بیمه حافظ
برگزاری جلسه آموزشی پیاده‌سازی سامانه مدیریت ریسک با نحوه شناسایی، تحلیل و ارزشیابی و پاسخ به ریسک در بیمه حافظ برگزاری جلسه آموزشی پیاده‌سازی سامانه مدیریت ریسک با نحوه شناسایی، تحلیل و ارزشیابی و پاسخ به ریسک در بیمه حافظ
تحلیل مقایسه‌ای نظام‌های بیمه‌ای مبتنی بر ساز و کار اشتراک ریسک (مطالعه موردی: بیمه‌های متقابل و تکافلی) تحلیل مقایسه‌ای نظام‌های بیمه‌ای مبتنی بر ساز و کار اشتراک ریسک (مطالعه موردی: بیمه‌های متقابل و تکافلی)
تأثیر نوآوری خدمات بر رضایت مشتریان با نقش میانجی ارزش آفرینی و دانش مشتری در صنعت بیمه تأثیر نوآوری خدمات بر رضایت مشتریان با نقش میانجی ارزش آفرینی و دانش مشتری در صنعت بیمه
به کارگیری استاندارد بین المللی گزارشگری مالی 9، ابزارهای مالی، در صنعت بیمه: چالش‌ها و راهکارها به کارگیری استاندارد بین المللی گزارشگری مالی 9، ابزارهای مالی، در صنعت بیمه: چالش‌ها و راهکارها
مدل‌سازی ریسک‌های بیمه غیرعمر و الزامات سرمایه در شرکت سهامی بیمه ایران: رویکرد کاپولا مدل‌سازی ریسک‌های بیمه غیرعمر و الزامات سرمایه در شرکت سهامی بیمه ایران: رویکرد کاپولا
چهارچوبی برای پیاده‌سازی فناوری اطلاعات سبز در صنعت بیمه چهارچوبی برای پیاده‌سازی فناوری اطلاعات سبز در صنعت بیمه
شاخص‌های ریسک پروفایل ریسک‌های دریایی در راستای بیم‌سنجی ریسک‌های مذکور شاخص‌های ریسک پروفایل ریسک‌های دریایی در راستای بیم‌سنجی ریسک‌های مذکور
انتصاب سرپرست مدیریت بیمه‌های عمر و زندگی در شرکت بیمه حافظ انتصاب سرپرست مدیریت بیمه‌های عمر و زندگی در شرکت بیمه حافظ
انتصاب سرپرست مدیریت بیمه‌های باربری، کشتی و هواپیما در شرکت بیمه حافظ انتصاب سرپرست مدیریت بیمه‌های باربری، کشتی و هواپیما در شرکت بیمه حافظ
شناسایی ابعاد موثر بر بیمه غیرمتمرکز کسب و کارهای حوزه فناوری مالی مبتنی بر زنجیره بلوکی و هوش مصنوعی شناسایی ابعاد موثر بر بیمه غیرمتمرکز کسب و کارهای حوزه فناوری مالی مبتنی بر زنجیره بلوکی و هوش مصنوعی
اطلاعات و صورت‌های مالی 9 ماهه منتهی به 1403/09/30 (حسابرسی نشده) شرکت بیمه حافظ منتشر شد. اطلاعات و صورت‌های مالی 9 ماهه منتهی به 1403/09/30 (حسابرسی نشده) شرکت بیمه حافظ منتشر شد.
راه‌اندازی بخش صدای مشتری در شرکت بیمه حافظ راه‌اندازی بخش صدای مشتری در شرکت بیمه حافظ
برگزاری جلسه مدیران ستادی شرکت بیمه حافظ با مدیران سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان و بررسی مسائل در راستای بهبود خدمات رسانی قرارداد فیمابین برگزاری جلسه مدیران ستادی شرکت بیمه حافظ با مدیران سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان و بررسی مسائل در راستای بهبود خدمات رسانی قرارداد فیمابین
پیام تبریک مدیر عامل بیمه حافظ به مناسبت روز زن پیام تبریک مدیر عامل بیمه حافظ به مناسبت روز زن
دومین نشست مدیران ستادی و روسای شعب بیمه حافظ در سال 1403 -21و 22 آذرماه – مشهد مقدس دومین نشست مدیران ستادی و روسای شعب بیمه حافظ در سال 1403 -21و 22 آذرماه – مشهد مقدس
برگزاری اولین وبینار متمرکز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ها ، بیمه حافظ و شرکت کمک رسان (SOS) برگزاری اولین وبینار متمرکز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ها ، بیمه حافظ و شرکت کمک رسان (SOS)
انتصاب مدیر امور مشتریان شرکت بیمه حافظ انتصاب مدیر امور مشتریان شرکت بیمه حافظ
شرکت بیمه حافظ با افتخار، بیست‌وسومین سالگرد تأسیس خود را جشن می‌گیرد. شرکت بیمه حافظ با افتخار، بیست‌وسومین سالگرد تأسیس خود را جشن می‌گیرد.
آغاز جشنواره فروش بیمه‌نامه های متنوع شرکت بیمه حافظ به مناسبت سالروز تأسیس آغاز جشنواره فروش بیمه‌نامه های متنوع شرکت بیمه حافظ به مناسبت سالروز تأسیس
درس‌های بحران شرکت بیمه توسعه درس‌های بحران شرکت بیمه توسعه


پیوندها
  • بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
  • سنهاب
  • پژوهشکده بیمه
  • سندیکای بیمه گران ایران
  • انجمن حرفه ای صنعت بیمه
  • سازمان بورس و اوراق بهادار
  • سازمان منطقه آزاد اروند
  • سازمان منطقه آزاد ارس
  • سازمان منطقه آزاد چابهار
  • اخبار وزارت امور اقتصادی و دارایی
  • سازمان منطقه آزاد انزلی
  • سازمان فرابورس
  • شورای عالی مناطق آزاد
  • سازمان منطقه آزاد قشم
  • سازمان منطقه آزاد ماکو
  • فناوران اطلاعات خبره
  • کارانگر فناوران خبره
زبان ها
  • English
  • العربية
  • Türk
  • русский
.: کلیه حقوق متعلق به بیمه حافظ می باشد.